Welkom bij Skateclub Amsterdam
Skateclub Amsterdam is een ongeorganiseerde groep mensen die in de zomer op dinsdagavond recreatief gaat skaten. In voor- en najaar rijden we soms op zondagmiddag. Elke keer bedenken we een andere route in en rond Amsterdam. Deelname is gratis en iedereen die zin heeft om te skaten kan gewoon komen!
Zie verder bij de FAQ.
Skatelog
 

Snertskate 2009 (12 december)

Gister 12 december opende de dag met een prima zonnetje en konden we zowaar in Amsterdam een blauwe lucht ontdekken tussen een aantal wolken. Super! Dit betekent dat we naar Hoevelaken/Nijkerk konden gaan om de Snertskate te rijden.
De "oude garde" van 2008 was present; Nienke, Bart en Nophert. Nophert en Clara waren redelijk op tijd gearriveerd omdat we kans zagen de file op de A1 redelijk te vermijden. Stephan en Robert en bijrijders waren iets minder gelukkig. Al met al lukte het ons nog net om 14 uur (hal uur later dan de startschot) te vertrekken. Op ons gemakje hebben we het landschap in het kippenland bekeken. Af en toe een stopje voor een foto, een krentenbol of een watertje. Ook dit jaar kwamen de hertjes, buffels en ander "wild" aan ons voorbij. Aangezien Frans en Stephan trainen voor de alternatieve 11stedentocht op de Weissensee werden sommige stukken iets harder gereden. Na mijn trauma van vorig jaar dacht ik met de mannen mee te rijden. Was ik even blij dat die allebei de dag ervoor al afgepeigerd 75 rondjes op de Jaap Edenbaan hadden gedaan. Nu lag het tempo op een net wel/net niet haalbaar nivo voor mij. Lekker achter of Stephan of Frans in lange slagen over het asfalt. Wel als een puffende kameel maar goed. Ademhalen blijft lastig!Onderweg werden we net als vorig jaar, verblijdt met een goede kop snert. Nienke kreeg een vega tomatensoepje. Ik, denkende dat ook Clara geen worst eet, schepte lekker mee in haar schaaltje soep en at alle worst eruit. Zegt ze daarna "het enige wat ik dan wel lekker vind is de worst" Fijn weer, daar stond ik dan met een mond voor lekkere unoxworst! Na deze pauze hadden we nog zo een 12 km te gaan. Hups in de wielen. dit stuk werd hard gereden met Frans, Bart en ik. Denkende dat Stephan achter me reed, wilde ik niet opgeven en ging “mind over matter” verder. We besloten om toch even te stoppen omdat we de rest van de groep echt nergens meer konden spotten. Na enge tijd drong toch door dat ze allemaal de route hadden ingekort. En inderdaad eenmaal aangekomen bij Mijnten zaten ze daar al gezellig achter een kopje glühwein en een stuk cake of krentenbrood. Nou ook goed. De Skateclubbers hebben het toch maar weer volbracht. Een goede verrassing was dat Robert weer in ons midden was. Die heeft ook moeten bikkelen. Skaten is toch wat anders dan een trans-Atlantische tocht in een zeilboot! Je beenspieren worden nou niet echt getraind daar op het water. Dus mijn grote bewondering voor deze tocht gaat uit naar Robert, niet de snelste maar wel een doorzetter.

Labels: , ,

Skatelog archief
augustus 2009   september 2009   oktober 2009   november 2009   december 2009   januari 2010   april 2010  
-
Het skatelog staat open voor mensen die het leuk vinden om berichten te plaatsen. Lijkt het je wat? Neem contact op.
-
This page is powered by Blogger. Isn't yours? rss feed [Atom]
www.skateclub.nl