Welkom bij Skateclub Amsterdam
Skateclub Amsterdam is een ongeorganiseerde groep mensen die in de zomer op dinsdagavond recreatief gaat skaten. In voor- en najaar rijden we soms op zondagmiddag. Elke keer bedenken we een andere route in en rond Amsterdam. Deelname is gratis en iedereen die zin heeft om te skaten kan gewoon komen!
Zie verder bij de FAQ.
Skatelog
 

Het is weer dinsdag en weer droog.

Het is weer dinsdag en weer droog. Omdat ik de vorige skatetocht moest missen ben ik helemaal blij dat ik deze weer kan rollen. Ach, de schade was wel ingehaald door de FNS en de SAS van de autoloze zondag. Zowel Suzan als ik hebben er een kleine herinnering aan overgehouden. Blauwe plekken en een paar schaafwonden. Beetje te dichtbij kennisgemaakt met het asfalt. Things happen!

Vanavond is dan de tweede Wild Tuesday Skate? Of was het beter gezegd een Culturele Stadsroute. Maakt niet uit, het was gewoon weer een leuke dinsdagavond met Skateclub! We begonnen in de Vondeltuin vanwaar Stephan en Frans ons door de stad loosden. Heerlijk over de fietspaden beetje over de weg en vooral rondkijken. In Zuid kwamen we langs de beeldenroute. Eerst konden we een blik werpen op het Vrouwelijke Café waar je zonder zorgen een vrouw mocht betreden las Lex ons voor van het bordje. We eindigden dan met een rijtje Olifanten in allerlei kleuren en standjes langs het Museumplein. Terug in het Vondelpark een kleine aanvaring met een dronken fietser. Tsja bellen, fietsen, dronken zijn en zomaar zonder kijken voor een skater afslaan is niet uitnodigend voor een gezellig praatje. Maar ach het is Amsterdam, het is ook net zo hard weer vergeten.

De Napret houden we in Café Proef, de hang-out van de harde kern” van de FNS of was het nou de die-hards. Lekker belangrijk, de biertjes smaken er goed. Lies trakteert ons op een drankje nu haar boek eindelijk klaar is. 19 oktober ligt het in de winkel (of kwam het van de drukker). Nienke skate nog een paar rondjes door in het Vondelpark. Lex verhaalt ons nog even op zijn ervaringen op date-feestjes, waar allerlei soortgelijke verhalen loskomen. Wat is single zijn toch grappig. Gelukkig dat we genoeg avonden kunnen vullen met skaten.

Hopelijk allemaal weer tot volgende week. Het wordt steeds vroeger donker, skate veilig, zorg dat je zichtbaar bent en zorg voor goed licht.
 

Appeltaart

Vanaf mijn opnieuw ingerichte slaapkamer schrijf ik dan het skatelogje van deze week. Maar ik was helemaal niet mee! Dus beetje lastig weer. Lang zat ik te tubben of ik toch niet stiekem wel zou gaan. Maar Waterland zonder enige verlichtte wegdek, 23 km, bewolkte lucht en de heel dag miezerweer maakten de beslissing makkelijker dan normaal, zeker in de combinatie dat ik al 2 dagen ziek thuis ben.

Maar ik vermaakte me tijdens de dutjes door in de namiddag met het maken van een appeltaart. Ik volgde in de mail dat de ene na de andere de tocht voor vanavond afzegde op een paar na. Als stimulans dacht ik ze dan uit te nodigen, als het skaten toch niets zou worden om taart te komen proeven. En ja hoor zo tegen 19:45 werd er ineens aangebeld. Daar stonden Lex, Frans en Stephan in skate-outfit op de stoep!

Hun skate verhaal is door Lex verwoord als volgt:

“Omdat de geplande Waterlandtocht niet doorging, hebben Stefan, Fransen ik een lekkere wilde skatetour gemaakt door Amsterdam! De eerste Tuesday Wild Skate. Heerlijk raggen door de straat, ons nauwelijks drukmakend over het wegdek.
http://www.everytrail.com/view_trip.php?trip_id=355834
DIT is de oorsprong van alle georganiseerde nightskates; zo zijn die allemaal ontstaan. Een groepje skaters dat als een wilde door de stadramt! De pauze vond plaats in het penthouse van Nophert in het Westerpark.Wij hebben daar heerlijk appeltaart (niveau "Winkel") gegeten.Waarvoor dank. Het verbindingsstuk dat je mist aan deze track, de Stadhouderskade,hebben we wel gedaan: ik vooraf, Stefan en Frans achteraf. Waarom niet vaker in de winter een dergelijke Wild Skate rijden?
Het is echt kicken.”


En ik geef Lex helemaal gelijk!!!!!! Volgende keer ben ik er wel weer bij.
 

Zondag 13 september Naardermeer Rondje

Ook deze zondag hebben we in een klein groepje alsnog een tochtje gereden. Het is tenslotte nu nog mooi weer. Aangezien de herfst nadert en het in de avonden steeds vroeger donker wordt, is het nog maar even afwachten hoe lang we hiervan nog kunnen genieten.

We moesten elkaar even zoeken in Almere maar met een TOMTOM kon je best elkaar nog eens tegen. Zodra we een goed parkeerplekje hadden gevonden en achter in de bak van de auto zaten begon het een beetje te miezeren. Ach, ging wel overwaaien dachten Clara en ik maar zodra we dit alleen al hadden uitgesproken begon het te hozen. Dan even schuilen in de achterbak van Nophert met een glaasje appelsap vers zelf geprest (met de machine van Clara). Nou het bleef bewolkt. Vooruit dan maar terug naar Bussum waar we een kopje thee kregen van Clara en een emmer vol druiven waar ook weer sap van moet worden gemaakt. Jullie zijn gewaarschuwd voor dinsdag dus. Proeven! Het weer in Bussum was weer prima en Andreas, Clara en ik besloten toch maar te gaan skaten rond het Naardermeer. Prima leuke tocht maar wat een WIND! Joh ik kwam maar met moeite vooruit (wind? Skates? Slechte conditie) maar de route was prachtig, asfalt af en toe minder. Maar ja elk nadeel heeft een voordeel, ik heb weer met heel wat spiergroepen mogen kennismaken in mijn lichaam en heel wat overtollige calorietjes verbrand. Hiermee kwam de heerlijk grote koek van Andreas ook goed van pas. Gesloopt, totaal bezweet weer bij de auto. Hier nog even Clara thuis afgezet en door naar huis. Nu heb ik wel een TOMTOM en dus teveel vertrouwen in zo een ding. Klakkeloos gevolgd waardoor ik gelijk de verkeerde kant opreed en heel Bussum weer te zien kreeg. Toch meer op mezelf vertrouwen.

Clara en Andreas bedankt voor de leuke route weer en het braaf steeds achterom kijken waar ik bleef.
 

Pari Roller - de movie

Bekijk de video van Stephan, rollend à Paris.
 

8 september Amstelroute

Weer een dinsdagavond met heerlijk weer en een prettige Napret.
Maar we begonnen natuurlijk eerst met een rondje skaten. Ook deze avond weer een leuke groep. Dit keer aangevuld met Michel van de HNS.

We reden langs vanaf Amstel Hotel naar Ouderkerk a/d Amstel. Het wegdek was niet echt prettig maar de omgeving maakte veel goed. Zelf reed ik deze tocht op de kindjes doorgroei skates van de dochter van Frans. Dit omdat mijn skates de mini van zondag niet hebben overleefd en onherstelbaar zijn verklaard. (Nieuwe skates heb ik woensdag gekocht in Noordwijk.) Hemeltje het mogen dan wel K2’s zijn maar een volwassen vrouw op te kleine kinderskates is geen feestje! Het was afzien maar elk nadeel heeft een voordeel. Ik skate eindelijk ook eens achteraan en hield de meeste tijd van de tocht mijn mond. Ik had alle zuurstof nodig om mee te kunnen rijden. Soms tot vermaak van de anderen deze avond. Maar lekker belangrijk, ik ben gewoon meegegaan en heb de tocht uitgereden. Waarom tocht juist deze avond zo belabberd asfalt!!.

De tocht ging gedeeltelijk door de stad. Michel gooit zich nog even op het kruispunt op als echte blocker; hij stopt het verkeer voor een aanstormende brandweerwagen en veel langs landelijke paden waar we wel veel hardlopers tegen komen. Misschien niet zo gek met een hardlooproute. We eindigen in het donker. Je merkt dat het al donker wordt tegen 21uur. De valpartijen beginnen nu ook te komen. Lichtjes zijn echt niet alleen meer om gezien te worden maar ook nodig op sommige stukken om zelf goed te kunnen zien. Het wordt tijd voor kortere tochten, de winter nadert. Maar niet deze avond nog.

We borrelen lekker na langs de Amstel aan het water waar bij het café allemaal boten aanleggen. Hip Amsterdam geniet hier nog van haar bootje en haar borreltje. En wij hebben heerlijk vermaak met commentaar op elke boot. Met een drankje en met “spicy wedges” want patatjes kent de kaart van zo een hippe tent niet. Ze waren heerlijk!
 

Zondagmiddag Landelijk "Abcoude-Nigtevegt"

Leuk zo een zondagmiddagje skaten. Tenminste dat denk je dan als je de stadsgrens van Amsterdam bent gepasseerd. In het landelijke gebied zijn de wegen wat smaller en de autos van groter. Vooral de laatste jaren bedenkt men dat je op het platteland een soort PC-hoofttrekker nodig hebt ipv een echte tractor. Geheel onschuldig wijk je dan uit als er achter je geroepen wordt auto. Over je schouder zie je nog een flits van een mini. Ach een mini het woord zou het al moeten zeggen. Een mini!!! Maar niets bleek minder waar. Al zoevend vloog deze rood geverfde dame de anderen voorbij voordat ze mij (Nophert) aanreed. Eerst dacht ik dat het nog wel mee viel, maar een zere elleboog en een omgeklapte spiegel deed me toch even 2 x kijken. Ze was gewoon vol over mijn skate heen gereden! OVER MIJN SKATES! Een verbogen frame, vastgeklemd wieltje en bleek koppie en wat schrik later toch geprobeerd of alles het nog deed. Niet echt soepeltjes dus. Samen met Clara terug gerold (dat duurt toch best lang met een kapotte skate) en even naar Bussum gereden om reserve skates van Clara te lenen. De rest reed door naar Nigtevegt waar wij ze weer tegenkwamen in “Het Wapen van Nigtevegt”. Door mooi landelijk gebied mooie huizen en uitdagend wegdek komen we weer uit in Abcoude. Hier nemen Clara en ik afscheid van Nienke (die voor deze mooie route heeft gezorgd) en Coen, Andreas en Frans. Wij rollen nog even door naar Nigtevegt.

Zo een zondagmiddagje skaten is toch HEERLIJK! En zeker voor herhaling vatbaar (maar dan zonder landelijke aanrijdingen graag). Dank voor het gezelschap ; Nienke, Andreas, Frans, Coen en Clara.
 

Route 1 september: Rondje om Schiphol

De avond zit er weer op en ondertussen is iedereen weer thuis.
Deze avond was het nog even afwachten of het wel door zou gaan. De regenbuien trokken mooi langs Schiphol en het wegdek bleef droog.

Sommigen kwamen na een Mac Donalds stop (3km van vertrekhal) aan en sommigen stonden klaar na een tripje met de OV. Helemaal leuk was dat er ineens een berichtje verscheen op het grote bord van de mededelingen op Schiphol. We werden een fijne droge tocht toegewenst. Wie was toch die mysterie persoon, Was het Frank of Coen, die beide helaas beetje ziek waren en ons niet hebben vergezeld. Basia kwam ons, na elkaar ontmoet te hebben bij de “illegale FNS”, voor het eerst mee. Makkelijk herkenbaar door haar mooi sokken!

En hups daar gingen we dan met de rest verder die overbleven. Erik maakte stiekem nog even een rondje door de aankomsthal als start. Na een paar kilometers kwamen er een paar druppels. Wat zou het gaan worden? Gelukkig bleek het niet zo hard te zijn en niet zo lang. We reden richting zon en na een paar minuten was het over en rolden we prima verder! Natuurlijk sloten we ook deze avond weer af met een kleine napret bij Café Rembrandt waar een zeer zonnebank bruine Amsterdamse meneer ons voorzag van drankjes. Patatjes waren al verorberd voor de tocht dus helaas!

Track van deze avond door Bart verzorgt.
Skatelog archief
augustus 2009   september 2009   oktober 2009   november 2009   december 2009   januari 2010   april 2010  
-
Het skatelog staat open voor mensen die het leuk vinden om berichten te plaatsen. Lijkt het je wat? Neem contact op.
-
This page is powered by Blogger. Isn't yours? rss feed [Atom]
www.skateclub.nl